Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между "Ел Фрагранс ЕООД” (наричана по-долу elfragrance.bg) от една страна и Потребителите на електронни интернет страници и услуги, намиращи се на домейн elfragrance.bg (наричан за краткост сайт).

Тези условия обвързват всички потребители, които с натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположен на страниците на elfragrance.bg (с изключение на линка към настоящите "Общи условия" и линкове към външни сайтове, партньори на elfragrance.bg) се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да спазват тези "Общи условия".

Интернет страницата elfragrance.bg е част от "Ел Фрагранс” ЕООД, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:

гр. София 1517, ж.к. Сухата река, бл. 135, вх. А, ап. 6
Идент. № 203470365

РЕГИСТРАЦИЯ
Можете да поръчате от elfragrance.bg като регистриран потребител или без регистрация, като се свържете с нас на посоченият телефон и/или имейл.
За да се регистрирате трябва да изберете ваше уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата система. След успешна регистрация и съхраняване на Вашите данни в системата, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да коригирате Вашият телефон за контакт и адрес за доставка, и/или добавите нов адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката, ако това е необходимо.
С отбелязването в полето "Съгласен съм с "Общите условия"" и натискането на бутона "ПРОДЪЛЖИ", Вие правите електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларирате, че сте запознат и приемате настоящите "Общи условия".

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ
Личните данни които предоставяте на elfragrance.bg ще бъдат използвани единствено и само във връзка в обслужването Ви като клиент:
за приемане, обработка и доставка на поръчки,
осъществяването на връзка с Вас,
доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (абонаментът за който можете да отмените по всяко време), включително и от блога elfragrance.bg/blog.

elfragrance.bg гарантира, че личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или използвани за цели различни от гореспоменатите, с изключение на случаите, в които Вие писмено сте дали съгласие за това.
Потребителският Ви акаунт може да бъде изтрит от базата данни на elfragrance.bg, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време, при писмено желание от Ваша страна на info@elfragrance.bg.

ПОРЪЧКА
Можете да поръчате от сайта elfragrance.bg 24 часа в денонощието, включително в събота и неделя, и/или официални празници, и/или на предоставения телефон за връзка с клиенти, отворен всеки работен ден от 10.00 до 18.00 часа и Събота от 10.00 до 15.00 часа.
При финализиране на Вашата поръчка имате възможност да:

 • прегледате продуктите които купувате
 • да коригирате количествата, които желаете да закупите
 • да премахнете продукт от Вашата поръчка
 • да видите техните единични цени и/или сбора от количество и цена
 • да въведете, получен от Вас, персонален Код за отстъпка, валиден за сайта elfragrance.bg
 • да въведете стойност на Купон и/или Ваучер, валиден за сайта elfragrance.bg
 • начина на доставка и плащане, както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции.

При успешна поръчка, клиентът получава уведомителен e-mail на електронният адрес който е посочил в регистрацията си. След получаване на поръчката в elfragrance.bg, се извършва проверка на посочения, от клиента, телефон за валидността ѝ, чрез потвърждаване на поръчката и адреса, на който да бъде доставена стоката.

Ще бъдете уведомени чрез e-mail за изпращането и дата на получаване, на Вашата поръчка, както и за възникнали проблеми, свързани с изпълнението ѝ.

Правилно попълнената и изпратена чрез elfragrance.bg или телефонно обаждане поръчка е обвързващо предложение за сключване на договор за покупка с продаващата страна. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил.

Всички направени поръчки се обработват в деня на постъпването им, след проверка на поръчката и потвърждение от страна на клиента.

ПОЛЗВАНЕ НА НАМАЛЕНИЯ. КУПОНИ, ВАУЧЕРИ, КОДОВЕ ЗА ОТСТЪПКА

Всички регистрирани потребители на elfragrance.bg могат да получат купон и/или код за отстъпка от крайната сума в поръчката, в зависимост от търговската политика на сайта.
Всяко намаление и/или купон, и/или ваучер, и/или код за отстъпка може да бъде използван само веднъж, освен ако изрично не е посочено друго. В случай на многократно използване, elfragrance.bg има право да откаже да признае намалението. В случай, че стойността на ваучера за подарък и/или купона за отстъпка е с по-висока стойност, от стойността на поръчката, разликата не се прехвърля на нов ваучер и/или на нов купон за отстъпка и неизчерпаната (неизразходвана) сума не се връща обратно, не се възстановява на Потребителя.

СТОЙНОСТ НА ПОРЪЧКАТА
Крайната дължима сума, на поръчката, представлява сбор от всички отделни продукти, които сте поръчали, минус стойността на въведения персонален Код за отстъпка (при наличен такъв). Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка.
Всички цени са с предварително начислено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

ПЛАЩАНЕ
Начини на плащане :

 • Плащане при доставка (наложен платеж) - при получаване на стоката плащате цялата дължимата сума на куриера.
 • Проблеми при изпълнение на ПОРЪЧКАТА и/или ДОСТАВКАТА
  Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано и/или забавено поради някоя от следните причини:

    • една или повече от поръчаните стоки не е/не са в наличност – ще Ви се обадим и предложим решение
    • потребителят е посочил грешен и/или непълен, и/или несъществуващ адрес за доставка.
    • погрешен телефон за контакт с потребителя
    • форсмажорни обстоятелства

  В случай на проблеми с доставката на поръчката от Наша страна, всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи, последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

  ДОСТАВКА
  Доставки се извършават до всички населени места на територията на Република България.
  Всички доставки се извършват по начин и условия на куриерска фирма Спиди и/или Еконт.
  Поръчаната стока се доставя на адрес, посочен от клиента или до офис на куриерска фирма, където искате да бъде получена, чиито адрес следва да добавите като коментар при финализиране на поръчката.
  Приемането на поръчката става от клиента или трето лице, което лице трябва да бъде посочено от клиента, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и/или заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
  В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и elfragrance.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

  ВИДОВЕ ДОСТАВКА, ЦЕНА И СРОК *

  *Всички поръчки на стойност над 100 (сто) лева се доставят безплатно до офис на Спиди и Еконт и/или до адрес за град София от служител на elfragrance.bg. Всички поръчки над 200 (двеста) лева се доставят безплатно и до адрес.
  Това условие е валидно за НОРМАЛНА ДОСТАВКА” ; ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА” и доставка с ФИКСИРАН ЧАС И ДАТА”
  Всички направени поръчки се обработват в деня на постъпването им, след проверка на поръчката и потвърждение от страна на клиента.

  elfragrance.bg предлага следните начини, цени и срокове на доставка:

  НОРМАЛНА ДОСТАВКА – 5.99 лева
  Срокът за доставка е от 1 (един)  до 3 (три) работни дни след изпращане на поръчката, в зависимост от населеното място до което се доставя.
  ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА – 7.99 лева
  Срокът за доставка е за следващият работен ден, за поръчки направени до 13.00 часа, при условие, че е възможна доставката от куриерска фирма в населеното място, посочено от клиента.

  ДОСТАВКА УЛТРА ЕКСПРЕС – 12.00 лева **
  **Доставка, валидна за град София
  Срокът за доставка е до 6 (шест) часа за същият работен ден, за поръчки направени до 11.00 часа, в деня за доставка.

  ДОСТАВКА за СОФИЯ ГРАД с наш служител – 6.99 лева за поръчки до 100 (сто) лева и БЕЗПЛАТНА за поръчки над 100 (сто) лева
  Срокът за доставка, дата и час се договарят допълнително и се извършват в удобно за клиента време.

  Всички поръчки направени в събота, неделя и/или официални почивни дни се обработват в първия работен ден, след тях.
  В случай на спешна необходимост за доставка в събота и/или неделя, и/или официални почивни дни, моля свържете се със служител на elfragrance.bg ***
  ***Доставката е възможна за град София, за поръчки направени до 16.00 часа на предходния ден.

  elfragrance.bg си запазва правото за промяна в сроковете за доставка в предпразнични дни.

  elfragrance.bg поема за своя сметка разходите по застраховка на стоките, предмет на доставка.

  ВРЪЩАНЕ И/ИЛИ ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНА СТОКА. РЕКЛАМАЦИЯ
  Потребителя има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 15 (петнайсет) работни дни, считано от датата на получаване на стоката от същия.

  Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

  Правото на отказ може да се упражни в случай, че стоката не е използвана и се намира във вида, в който е доставена ; че не е нарушена целостта на нейната оригинална опаковка ; че не са разлепяни и/или подменяни етикетите и/или стикерите върху оригиналната опаковката ; че не е подменяно съдържанието на продукта, както и при спазване на условията по чл.55 от ЗЗП

  Връщането става в офиса, на адреса на управление на доставчика, след уведомяване на доставчика, на посочения негов електронен адрес, като разходите по връщане на стоката са за сметка на потребителя.

  При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стойността на стоката, му се възстановява изцяло платената сума по посочена от него банкова сметка в срок до 30 (тридесет) дни от упражняването по имейл на правото на отказ от договора. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срок до 30 (тридесет) дни, отказът от договора не произвежда действие.

  Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на петнайсет дневният срок, в който може да упражни правото си на отказ.

  Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  • несъответствие на доставената стока, с поръчаната от Потребителя
  • констатирани липси на части от стоката, освен в случай, че Клиента е бил предупреден за такива
  • повреда на стоката при транспортирането
  • видими дефекти на стоката

  Рекламацията може да се предяви пред elfragrance.bg на посоченият e-mail info@elfragrance.bg, като едновременно с това Потребителя трябва да върне стоката в тридневен срок.

  При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или да върне стоката на elfragrance.bg, като разходите за връщане на стоката и замяната Ѝ са за сметка на elfragrance.bg.
  В случай, че Потребителя е заплатил стойността на стоката, към която има рекламация и не желае да се възползва от замяна на артикула за същия без дефекти или друг избран от него артикул, то тогава elfragrance.bg се задължава да възстанови платената сума от Потребителя, в срок от 10 работни дни, на посочена от Потребителя банкова сметка.

  Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

  • стоката не е използвана и се намира във вида, в който е доставена
  • В случай, че продукта/продуктите е/или са използван/използвани и се намира/намират във вид различен от получения, elfragrance.bg си запазва правото да възстанови до 80% от стойността на същия/същите, след преглед и преценка на състоянието им.
  • От хигиенни съображения, на връщане не подлежи стока, обозначена в сайта с БО (Б.О. Без опаковка - в транспортна опаковка от производителя), използвана от потребителя след нейното получаване, козметика и козметични принадлежности.
  • Връщането на продукта/продуктите е за сметка на клиента. elfragrance.bg си запазва правото да откаже връщане на продукта/продуктите, при нарушаване на условието "стоката не е използвана и се намира във вида, в който е доставена"
  • не е нарушена целостта на нейната оригинална опаковка
  • В случай, че продукта/продуктите е/или са използван/използвани и се намира/намират във вид различен от получения, elfragrance.bg си запазва правото да възстанови до 80% от стойността на същия/същите, след преглед и преценка на състоянието им. Връщането на продукта/продуктите е за сметка на клиента. elfragrance.bg си запазва правото да откаже връщане на продукта/продуктите, при нарушаване на условието "не е нарушена целостта на нейната оригинална опаковка"
  • не са разлепяни и/или подменяни етикетите и/или стикерите върху оригиналната опаковката
  • В случай, че продукта/продуктите е/или са използван/използвани и се намира/намират във вид различен от получения, elfragrance.bg си запазва правото да възстанови до 80% от стойността на същия/същите, след преглед и преценка на състоянието им. Връщането на продукта/продуктите е за сметка на клиента. elfragrance.bg си запазва правото да откаже връщане на продукта/продуктите, при нарушаване на условието "не са разлепяни и/или подменяни етикетите и/или стикерите върху оригиналната опаковката"
  • не е подменяно съдържанието на продукта

  Условията за рекламация на стоки в България се урежда от действащият ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/, с който можете да се запознаете подробно ТУК

  СПОРОВЕ И ЖАЛБИ
  За всякакви въпроси, неуредени в тези Общи Условия и допълнителни питания може да се свържете с наш служител на посочения e-mail и/или телефон за връзка. Ние с готовност ще отговорим и помогнем за решаването им.

  ГАРАНЦИЯ НА СТОКАТА
  Всички стоки и продукти на сайта elfragrance.bg са предоставени от официални вносители и/или представители. Всички стоки, които подлежат на гаранционно обслужване, са придружени от необходимите документи с информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване.
  Гаранцията започва да тече от дата на получаване на стоката от потребителя.
  Условията за гаранция на стоки в България се урежда от действащият ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/, с който можете да се запознаете подробно ТУК

  КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ
  Цялата текстова информация, публикувана в сайта elfragrance.bg, е собственост на „Ел Фрагранс” ЕООД, в т.ч. и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и/или потребители да публикуват връзки към онлайн магазин elfragrance.bg

  Забранява се копирането на текстове от elfragrance.bg и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на „Ел Фрагранс” ЕООД.
  Източника може да се цитира, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин elfragrance.bg”, като "онлайн магазин elfragrance.bg" следва да бъде линк към http://www.elfragrance.bg

  elfragrance.bg не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

  ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

  elfragrance.bg поема задължението:

  • Да прехвърли на Клиента собствеността върху заявената от него за покупка стока и да му достави същата, след заплащане на дължимата за съответната стока цена.
  • Да достави стока със съответното качество, правещо я годна за обикновената й употреба.
  • Да използва предоставените от клиента лични данни – име, адрес, телефон, e-mail и др. данни за изготвяне на фактура (когато потребителя желае да получи такава), единствено за нуждите на договорните отношения на страните, възникнали при ползване на сайта, при условията на Закона за защита на личните данни.
  • Да полага дължимата грижа, с оглед поддържане на вярна и актуална информация относно стоките и предлаганите услуги.

  Клиентът поема задължението:

  • Да посочи верни лични данни, телефон, адрес за доставка и електронен адрес.
  • Да заплати цената на поръчаната стока.
  • Да заплати разходите по доставката на поръчаната стока.
  • Да съдейства и осигури получаването на поръчаната стока.
  • Да не извършва действия, с които нарушава законодателството на Република България.
  • Да не извършва фиктивни заявки или каквито и да било други действия, с които да причинява вреди и/или да затруднява работата на сайта elfragrance.bg.
  • Да не накърнява правата на интелектуална и индустриална собственост, било то на собственика на сайта и/или трети лица.

  ОБРАТНА ВРЪЗКА. ИНФОРМАЦИЯ
  В момента нямате достъп до интернет и искате бързо и без регистрация да поръчате от нашите продукти?

  Разнообразието от парфюми и козметични продукти Ви затруднява и се нуждаете от консултация при избора?

  Искате да промените поръчката - датата и/или мястото за доставка, или имате допълнителна поръчка, или някой от поръчаните продукти не ви харесва?

  Не сте намерили отговор на Вашия въпрос и искате да го зададете. Нашият професионален екип е на разположение всеки работен ден от 10:00 до 18:00 часа на телефон 0877 851 960, както и на info@elfragrance.bg

  Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с elfragrance.bg, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

  Освен на посоченият имейл адрес, връзка може да се осъществи на следния телефон: 0877 851 960 или да ни изпратите съобщение от страницата КОНТАКТИ.

  ВАЖНО
  Чрез този сайт не се предлагат и не се продават лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание.
  Всички цени в сайта elfragrance.bg важат само за този онлайн магазина и не са валидни за други обекти на фирмата
  Сайта elfragrance.bg си запазва правото да променя цени, наличности и текущи оферти, и промоций, като не се задължава да уведомява клиентите си, за променените условия.

  Изображенията към продуктите са само за илюстрация. Поради промяна в светлината, флаконите, опаковката и цветът на парфюма могат да изглеждат по-различно. Производителите могат да променят вида на флакона и/или формата,  и/или цвета на опаковката и/или комплекта, запазвайки съдържанието на продукта/продуктите. В такива случаи е възможно да продаваме и от двата продукта/продукти едновременно, а новата опаковка на продукта/продуктите да не съответства на изображението.

  Търговските марки и лога, видими в elfragrance.bg, принадлежат на уважавани компании и производители, и се използват единствено за идентифициране на продукти и фирми. Използваните текстови, графични и други материали в представянето на продуктите, в elfragrance.bg, са собственост на носителите на авторските им права. Всички изображения и графични материали в elfragrance.bg са взети от публичното интернет пространство. Ел Фрагранс ЕООД не носи никаква отговорност за претенции и/или пропуснати ползи на носителите на авторски права, на използваниите в сайта elfragrance.bg, текстови, графични и други материали.

  За възникнали спорове, може да се обръщате и към онлайн решаване на спорове.

  последна актуализация: Януари 2024 г.

  Екипът на elfragrance.bg Ви пожелава приятно пазаруване и много ароматни моменти.

Продължи
Бързо търсене
 
Използвай ключови суми, за това, което търсиш.
Разширено търсене